In Almere

Er zijn in Nederland (begin 2015) al meer dan 120 Broodfondsen. In Almere zijn wij de eerste. Mooie meevaller, want dan kun je je fonds Broodfonds Almere noemen. Dat kan maar één keer. We zijn in het voorjaar van 2014 gestart. En we hebben al zo'n vijftig leden. Dat betekent dat we compleet zijn. Want 50 is het ideale aantal voor een vereniging van ondernemers die elkaar willen ondersteunen én elkaar willen kennen.

Maar lees gewoon door, want je kunt je gewoon blijven aanmelden. Zijn er genoeg nieuwe kandidaatleden, dan start een tweede Broodfonds in Almere. Ha, moet je wel een andere naam voor bedenken.

Anyway.....

Elk Broodfonds staat op zichzelf. Sommige andere fondsen zijn strikt zakelijk en financieel. Wij in Almere vinden het de moeite waard om van ons Broodfonds ook een nuttig en aantrekkelijk netwerk te maken. Dus behalve dat we elkaar financieel te hulp schieten als dat nodig is, kunnen we ook samen dingen ondernemen. We organiseren informele ontmoetingen en in 2015 gaan we ook kennissessies op touw zetten. Dan helpen we elkaar niet alleen bij ziekte, maar ook om betere ondernemers te worden.

Ondanks onze jonge leeftijd ondernamen we al wat leuke activiteiten. We gingen druiven plukken, bowlen en fietsen. Niet op dezelfde dag natuurlijk. Het zijn leuke uren om met collega professionals informeel over ondernemen te praten en van elkaar te leren. Of gewoon lol te hebben. Overigens blijkt dat onze algemene ledenvergaderingen al bol staan van de goede contacten. En wat wil je ook: zet een groep actieve ondernemers bij elkaar en het barst van de dynamiek.

Een extra kans om van elkaar te leren en elkaar te inspireren is door in een commissie actief te worden. We hebben er al een paar. De activiteitencommissie, ledencommissie, communicatieclub, lief en leed. Heel veel tijd hoeft het niet te kosten en dat bepaal je helemaal zelf, maar je kunt dan wel wat bereiken.

Kan iedereen lid worden van Broodfonds Almere?

Ja. En Nee. Omdat een Broodfonds op vertrouwen gebaseerd is, moeten we elkaar kennen. Daarom willen we eerst kennismaken met nieuwe kandidaten. In de regel geldt: ben je langer dan een jaar ondernemer en heb je een redelijk maandinkomen, dan staat weinig je in de weg. Hier vind je meer duidelijkheid.

Hoe word je lid van een Broodfonds in Almere?

Simpel. Neem onverwijld contact op. Of spreek een van de bestaande leden aan als je die al persoonlijk kent. Kijk je liever even op een afstandje, kom dan naar een openbare informatiebijeenkomst. Zowel de landelijke Broodfondsenorganisatie als wijzelf organiseren er een paar per jaar. Kijk in onze agenda en kom kijken en luisteren.

We hebben je er graag bij. Samen zijn we sterk.

Copyright © Broodfonds Almere, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & realisatie - wsonline.nl