Voor wie is het

ons dagelijks broodEen Broodfonds is een alternatief voor een arbeidsongeschikt-heidsverzekering. Ben je werknemer - ergens in dienst - en word je ziek, dan krijg je je salaris doorbetaald. Soms wat minder, maar een inkomen houd je. Ben je zelfstandig ondernemer en word je ziek, dan valt je inkomen weg.

Je kunt je daarvoor verzekeren bij een verzekeringsmaatschappij. De bedragen die daarmee gemoeid zijn, zijn onvoorstelbaar. De rechten die je ermee verkrijgt zijn omgekeerd evenredig aan de kosten. Een ondernemer moet goed op zijn kosten letten. Dus wordt snel bezuinigd op grote periodieke uitgaven. En dus loop je als ondernemer een groot risico als je ziek wordt.

Een Broodfonds is bedoeld voor zelfstandige ondernemers met verantwoordelijkheidsgevoelg en vooruitziende blk.

Wat voor professional je bent, maakt niet uit. In een Broodfonds kunnen allerlei beroepen meedoen: timmerlieden, schrijvers, ontwerpers, filmers, boeren, verpleegkundigen, boekhouders, koks, kappers. Ook zelfstandigen met personeel, vennoten van een VOF, maten in een maatschap en directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) van een BV kunnen lid zijn van een broodfonds.

Je kunt meedoen aan een broodfonds:

  1. als je langer dan een jaar zelfstandig ondernemer bent; 
  2. als je minimaal €750,- gemiddeld per maand haalt uit de netto winst van je ondernemening.

Deelnemers aan een Broodfonds spreken af om elkaar financieel te steunen. Ze helpen elkaar. Dat is een persoonlijke verplichting. Daarom is het belangrijk dat je de mensen in je eigen Broodfonds kent en vertrouwt. En daarom kun je je alleen bij een bestaand broodfonds aansluiten, na uitgebreide kennismaking en goedkeuring van alle al aanwezige leden.

Mocht je dat willen, kun je ook zelf een nieuw broodfonds oprichten. Je moet met minimaal twintig ondernemers uit je eigen kennissenkring starten. Om meerdere arbeidsongeschikten tegelijk te kunnen steunen, moet een nieuw broodfonds naar ongeveer veertig deelnemers groeien. Het maximum is vijftig mensen. Op de landelijke website van de Broodfondsen vind je hierover meer informatie.

Dit is in het heel kort voor wie een Broodfonds bedoeld is. Wil je meer weten in het algemeen, ga je naar de landelijke BroodFonds website. Wil je meer weten over Broodfonds Almere, blader dan nog even lekker door op deze site. Misschien kom je wel een bekende tegen.

Copyright © Broodfonds Almere, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & realisatie - wsonline.nl