Wat is het

Een broodfonds is een betaalbaar alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het is geen verzekering, maar een onderlinge collectieve regeling tussen ondernemers voor inkomenszekerheid op basis van schenkingen.

Word je als ondernemer ziek, dan heb je tijdelijk geen inkomen. Wie zelf verantwoording neemt, die wil dat risico afdekken. Hoe doe je dat? Door samen met andere ondernemers een gezamenlijk fonds aan te leggen. Wordt iemand ziek, dan krijgt die uit het fonds een maandelijkse schenking. Zo werkt het. In een broodfonds ondersteun je elkaar op vrijwillige en gelijkwaardige basis.

Het Broodfonds is bedacht door en voor ondernemers, die weten wat zij nodig hebben. Het is een succes. Inmiddels zijn er bijna 100 Broodfondsen in Nederland (eind 2014). Dat is geen wonder, want je hebt een goede inkomenszekerheid voor een veel, veel lager bedrag dan bij een verzekeraar. Logisch. Er zijn geen vertegenwoordigers, geen kantoren, geen bonussen. Er zijn alleen ondernemers die de zaken onderling goed regelen. En ondernemers, die zijn ook nog eens minder vaak ziek dan werknemers. Het zijn professionals met verantwoordelijkheidsgevoel.

Kan iedereen lid worden van een Broodfonds? Nee. Er zijn voorwaarden. Je moet ondernemer zijn en je moet oke zijn. Omdat een Broodfonds is gebaseerd op onderling vertrouwen moet je elkaar kennen en vertrouwen. Daarom kun je pas lid worden na een uitgebreide kennismaking.

Ben jij langer dan een jaar ondernemer? Dan is een Broodfonds misschien iets voor jou. Wil je meer weten over Broodfondsen in het algemeen, kijk je op de landelijke site. Wil je meer weten over Broodfonds Almere, blader je gewoon nog even verder op deze site. Of je zoekt contact met onze ledencommissie.

Copyright © Broodfonds Almere, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & realisatie - wsonline.nl